Sieri

Uzziņām: tālr. 65231075, e-pasts siamargret@inbox.lv

 

 

Ievas siers Ievas siers

„Ievas siers” tiek gatavots no augstākās vērtības, nepasterizēta rīta slaukuma piena. Tikko gotiņas izslauktas, pienu ved uz ražotni, kur to sāk apstrādāt, kamēr tas vēl ir silts. Meistari pievieno pienam siera fermentu, no kura sāk veidoties siera lodītes, kuras vēlāk tiek pildītas Ievas sieram raksturīgās siera formās. Ikkatrs siera ritulis ir meistaru prasmīgo roku darbs, ikkatrs no tiem ir veidots ar lielāko atbildību pret siera kvalitāti un tā nākotnes baudītāju. Gatavie siera rituļi tiek novietoti noliktavā uz koka plauktiem, kur tiem tiek nodrošināta nemainīga temperatūra, kas palīdz kvalitatīvi nogatavoties. Pie pircēja siers nonāks pēc diviem mēnešiem no gatavošanas brīža, kad būs ieguvis savas labākās garšas īpašības.

SIA Siera ražotne SIA Siera ražotne

Šobrīd "Siera ražotne" ir vienīgais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kas pircējiem piedāvā Zaļo sieru, kura viena no galvenajām sastāvdaļām – sierāboliņš - tiek audzēts pašu dārzā.  Ražotnē top arī rīvējamais Zaļais siers, Zelta sviests (Ghi sviests), Siers 'Ķiplociņš', Siers ar garšaugiem, knapsieriņš un 13 veidu Mājas makaroni.   

Zemnieku saimniecības Zemnieku saimniecības "Krišjāņi" siers

Z/s "Krišjāni" ražo sešpadsmit siera veidus uz trijām bāzēm. Biezpiena sieri, kas ir tradicionālie ķimeņu sieri. Ļoti iemīļoti un iecienīti ir svaigpiena sieri, kas ir gatavoti no nepasterizēta piena. Tiem jūtama svaiga, dabiska piena garša. Sieri, kas ir uz pasterizēta piena bāzes atļaujas ar sevi spēlēties, sākot no pilnīgi salda ar rozīnēm un augļiem, siers ar sēkliņām, tomātiem un līdz pat asam un vēl asākam, piemēram, siers kūpināts, kas atgādina žāveta speķīša garšu.