Restorāna šefpavāra recepte - Grilēta cūkgaļas fileja rozmarīna marinādē ar sīpolu ievārījumu

Restorāna šefpavāra recepte - Grilēta cūkgaļas fileja rozmarīna marinādē ar sīpolu ievārījumu

Jau pienācis pavasaris - grilēšanas un pikniku laiks. ''Gaļas Nama'' Restorāna šefpavārs Gints piedāvā savu un restorāna viesu iemīļotā ēdiena recepti.

 

Grilēta cūkgaļas fileja rozmarīna marinādē ar sīpolu ievārījumu (4 porcijas)

Nepieciešams:

• 1 kg cūkgaļas fileja

• saišķītis svaiga rozmarīna

• 0,050 kg Ķiploki

• 0,025 kg čili pipari

• 0,080 kg olīveļļa

• 2 ēdamkarotes sviests

• sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Cūkgaļas fileju notīra no plēvēm. Sakapā rozmarīnu, ķiplokus, čili piparus, uzber gaļai, pievieno sāli, piparus, olīveļļu, labi samaisa un atstāj siltumā vismaz 1 stundu. Gatavo uz grila 15-20 minūtes, ik pa laikam pagrozot. Kad gaļa gatava, uzliek nedaudz sviestiņu un atstāj 5 minūtes ‘’atpūsties’’. Ļoti ideāli ar šo gaļu sader jau iepriekš sagatavots sīpolu ievārījums.

 

Sīpolu ievārījums (4 porcijas)

Nepieciešams:

• 0,400 kg sarkanie sīpoli

• 0,050 kg medus

• 0,020 kg cukurs

• 0,250 kg balzamiko etiķis

• šķipsniņa sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana:

Sīpolus nomizo, nomazgā, sagriež salmiņos. Bez taukvielām apcep, pievieno cukuru, medu, balzamiko etiķi. Sautē uz lēnas uguns, kamēr apjoms krītas vismaz 5 reizes. Apmēram 45 min.

 

Klāt noteikti var pasniegt, turpat uz grila sagatavotos savus mīļākos grilējamos dārzeņus - tomātiņus, saldo papriku, kabačus, baklažānus, u.t.t.