Recepte: Zeltainie cepumi ar dzērvenēm

Recepte: Zeltainie cepumi ar dzērvenēm

Šoreiz mūsu konditori sarūpējuši rudens gadalaikam atbilstošu cepumu recepti - zeltainie cepumi ar dzērvenēm.

 

Sastāvdaļas:

• 150 g kviešu milti
• 100 g pilngraudu milti
• 100 g auzu pārslas
• 300 g mandeļu skaidiņas
• 250 g sviesta
• 1 ola
• 250 g cukura
• 60 g žāvētas dzērvenes
• 6 g cepamais pulveris

 

Pagatavošana:

Sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu. Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri, auzu pārslām, pilngraudu miltiem, mandeļu skaidiņām un kaltētām dzērvenēm. Abas masas savieno. Cepumu mīklu veido stienīšos 2 cm diametrā, ietin pārtikas plēvē un noliek saldētavā uz 15 minūtēm. Kad mīkla iesalusi, stienīšus sagriež šķēlītēs un kārto uz plāts. Cep apmēram 8 minūtes 180 ºC temperatūrā.

 

Lai labi garšo!