Recepte: Krāsnī cepti cukīni ar gaileņu un siera mērci

Recepte: Krāsnī cepti cukīni ar gaileņu un siera mērci

Lai jūs varētu pagatavot kādu jaunu ēdienu vai arī kādu, kas īpaši iegaršojies, ik pa laikam publicēsim mūsu gatavoto ēdienu un produktu receptes. Šodienas recepti sagādājuši mūsu virtuves pavāri.

 

Krāsnī cepti cukīni ar gaileņu un siera mērci

 

Sastāvdaļas:

Cukīni

• 2 - 3 cukīni

• 1 citrons

• 2 daiviņas ķiploku

• 1 buntīte pētersīļu

• sāls un svaigi malti melnie pipari

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

Sēņu un siera mērcei:

• 300 g gaileņu

• 100 g siera

• 3 - 4 lapiņas salvijas

• 1 sīpols

• 2 daiviņas ķiploku

• 200 ml saldā krējuma

• 30 g sviesta

• šķipsniņa muskatrieksta

• sāls un svaigi malti melnie pipari

 

Porciju skaits: 6

 

Pagatavošana:

1. Sāk ar cukīni iemarinēšanu. Cukīni sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs un liek lielā bļodā. Pievieno citronu sulu, smalki sakapātus ķiplokus un zaļumus, tāpat arī sāli un piparus. Visu samasē kopā un atstāj uz 15 minūtēm iemarinēties.

2. Samarinētās šķēles kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek krāsnī 200 °C temperatūrā cepties ~ 20 minūtes. Tikmēr sagatavo mērci.

3. Sēņu mērcei gailenes attīra no meža gružiem, noskalo, ja ir smilšainas un sagriež ne pārāk smalki.

4. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā. Salvijas lapiņas smalki sagriež.

5. Pannā uzkarsē pusi sviesta un atsevišķi sacep sēnes ar salviju, cepot pievienojot arī sāli. Otrā sviesta daudzumā apcep sīpolus un pašās beigās arī ķiplokus. Abu pannu saturu saliek kopā.

6. Pielej saldo krējumu un uz rupjās rīves sarīvētu sieru. Uzkarsē, izmaisa un noslēdz liesmu. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus, kā arī pavisam nedaudz muskatrieksta.

7. Kad cukīni ripas ir gatavas, tās uzreiz pasniedz galdā, bagātīgi pārlietas ar gaileņu un siera mērci.

 

Lai labi garšo!