Recepte: Kaltēti tomāti

Recepte: Kaltēti tomāti

Šoreiz iepazīstināsim jūs ar noderīgu recepti tomātu audzētājiem un cienītājiem.

 

Kaltēti tomāti

 

Sastāvdaļas:

• eļļa - 50 ml
• tomāti - 10gb
• "Provansu" garšaugi
• jūras sāls - 2gr.
• ķiploķi - 5 daiviņas

 

Pagatavošana:

1. Tomātus nomazgāt un sagriezt 4 - 6 daļās, atdalot mīkstumu un sulu atsevišķā traukā.
2. Pārber ar garšaugiem un sāli, ieliek mikroviļņu krāsni uz 5 - 6 minūtēm lielā jaudā.
3. Izņemt, noliet iztvaikotu sulu (ja ir) un atdzesēt.
4. Atkal ielikt mikroviļņu krāsnī uz 5 - 7 minūtēm un atkal atdzesēt, atkārtot procesu vēlreiz (kopā trīs reizes).
5. Ķiplokus sagriezt daiviņās.
6. Pēc trešās cepšanas reizes, tomātus slāņos ieliek tīrā burkā (labāk sterilizēta), pārbert ar ķiplokiem un katru slāni aplej ar eļļu.

Glābāt ledusskapī vai apēst uzreiz.

 

Lai labi garšo!