Recepte: Ābolu - ērkšķogu plātsmaize

Recepte: Ābolu - ērkšķogu plātsmaize

Pārsteidziet un ieprieciniet draugus ar mājās pagatavotu ābolu - ērkšķogu plātsmaizi! Recepti sagatavojuši mūsu konditori.

 

Ābolu - ērkšķogu plātsmaize

 

Sastāvdaļas:

• smilšu mīkla 650 g

• āboli (sagriezti gab.) 620 g

• ērkšķogas 500 g

• cukurs 500 g

• milti 100 g

• ola 1

• krējums 600 g

 

Pagatavošana

Uz pannas izklājam smilšu mīklu. Ābolus sagriež gabaliņos. Kopā sajauc ābolu gabaliņus, ērkšķogas, cukuru, miltus, olu un krējumu. Masu klāj uz pannas, kur izklāta smilšu mīkla. 

Cep krāsnī 180° - 200 °C temperatūrā 40 minūtes.

 

Lai labi garšo!