Latviešu tradicionālie ēdieni

Esam izstrādājuši speciālas ēdienkartes tūristiem un ekskursantiem. Atbraucot uz Latviju, noteikti jānogaršo latviešu tradicionālie ēdieni.

Jēkabpilī "Gaļas Nama" kafejnīcā piedāvājam garšīgu maltīti mājīgā gaisotnē ar laipnu apkalpošanu. Latvisko ēdienu pasūtījumu, pēc mūsu piedāvātām ēdienkartēm, jāpiesaka 24h iepriekš, zvanot pa tālr. 20014172 vai rakstot uz siamargret@inbox.lv! Tāpat esam izveidojuši ēdienkarti skolēniem, lai ekskursijas laikā bērni varētu ieturēt siltu un sātīgu maltīti.

Varam sagatavot šāda veida pusdienas - latviešu gaumē - arī uzņēmumiem.

 

1. ēdienkarte Kulinārijas ceļojums cauri Latvijai

Zupa: "Skābeņu zupa" (skābenes, olas, cūkgaļa, kartupeļi, burkāni, grūbas, zaļumi, krējums).

Pamatēdiens: "Vārīti pelēkie zirņi" (ar ceptu speķi un sīpoliem, krūzi kefīra, marinējuma asorti) - latvieši gadu simtiem ir ēduši zirņus. Tas ir īpašs latvisks ēdiens, ko citās zemēs nemaz nav iespējams atrast.

Deserts: "Tradicionālā maizes zupa ar putukrējumu" - latviešu virtuvei raksturīgs ēdiens ar gadsimtu vēsturi.

Dzēriens: kafija, tēja, augļu dzēriens.

Piedevas: "Liepkalnu maizītes plate ar zaļumu sviestu".

 

2. ēdienkarte Latviešu sātīgā maltīte

Uzkoda: "Meža gaļas žāvējumi" (ar marinētiem gurķiem un Liepkalnu rupjmaizi) - latviešu iecienītā delikatese - meža gaļa. Mūsu meistari gaļu apkūpina vieglos alkšņu dūmos, padarot to īpaši aromātisku un gardu.

Pamatēdiens: "Krāsnī cepta asinsdesa ar kartupeļu biezeni, skābētiem kāpostiem un brūkleņu ievārījumu" - asinsdesa - tās receptes atrodamas jau 19. gs. izdotajās pavārgrāmatās. Izbaudiet asinsdesas īsto, latvisko garšu!

Deserts: "Biezpiena krēms ar ogu mērci".

Dzēriens: kafija, tēja, augļu dzēriens.

Piedevas: "Liepkalnu maizītes plate ar zaļumu sviestu".

 

Īpašie piedāvājumi:

1. "Sautēta tītara gaļa" ar gurķu - tomātu salātiem (tītara šķiņķis, sojas mērce, timiāns, baziliks, dilles, aukstā mērce, ķiploki, citroni, burkāni) 

2. "Mārrutku desiņas" ar ķiploku mērcīti un dārzeņu salātiem 

3. "Sātīgais podiņš" (kartupeļi, maltā gaļa, sēnes, siers, dilles, krējums) 

4. "Krapaņiki" - Latgaļu iedvesmas pankūkas (vārīts kartupelis pildīts ar gaļu, krējums) 

5. "Liellopa astes zupa" (liellopu astes, burkāni, sīpoli, selerijas sakne, pupas, ķiploki, zaļumi, garšvielas, krējums) 

6. "Skābu kāpostu zupa" (burkāni, grūbas, skābi kāposti, cūkgaļa, zaļumi, krējums) 

7. "Grūbu risoto" 

8. "Cepti kartupeļi" 

9. "Pikantie pupiņu salāti" (kūpināts šķiņķis, marinēts gurķis, pupiņas, aukstā mērce, zaļumi, riekstu - sēklu maisījums) 

10. Salāti "Rūjiena" (bietes, marinēts gurķis, konservēti zirnīši, sīpoli, aukstā mērce, zaļumi, sēklu - riekstu maisījums) 

11. "Siļķe ar biezpienu un krējumu" (siļķes fileja, biezpiens, sīpols, krējums) 

12. "Mēle želejā" ar mārrutku mērcīti 

13. "Pīrādziņi ar speķi" 

Mērces:

Aukstās: - mārrutku 

              - ķiploku 

Karstās: - sēņu 

              - kūpinātas gaļas 

Maize: "Liepkalnu maizītes plate ar zaļumu sviestu" 

 

Ēdienkarte skolēnu ekskursijām

1. "Friška" (frī kartupeļi ar kečupu, dzēriens) 

2. "Veselīga maltīte" (kartupeļu biezenis, kotlete, svaigi kāposti, salāti, dzēriens) 

3. "Esi Reāls" (frī kartupeļi, karbonāde, dzēriens) 

4. "Gardā vistiņa" (frī kartupeļi, vistas fileja sierā, kečups, dzēriens) 

5. "Bērnu pica " 25 cm (īpašā picu mērce, siers, cīsiņi) 

6. "Studentu pica" 25 cm (īpašā picu mērce, siers, desa, sīpols, šampinjoni, marinēts gurķis, oregano + picu salāti) 



Printēt šo lapu